Mossèn Josep Torras i Bacardit (Manresa, 25 de maig del 1932), rector durant 12 anys a la parròquia de Santa Maria de Valldaura fins que va deixar l'exercici, i durant 18 anys a Sant Fruitós de Bages, va morir aquest dissabte als 84 anys d'edat. Es va retirar fa dos anys a causa del seu delicat estat de salut. El funeral se celebrarà avui dilluns a l'església del Carme de Manresa a les 11 del migdia.

Torras va ser ordenat sacerdot el 1957, va exercir a Santa Maria d'Oló, Sant Feliu de Codines i Torelló. Posteriorment es va estar vuit anys a l'Argentina, d'on va haver de marxar perquè el van amenaçar de mort. El van destinar a Campdevànol, on el règim franquista el va multar amb 150.000 pessetes o 6 mesos de presó per un sermó contra la violència.

Les seves inquietuds pastorals van fer que tornés a viatjar a l'Amèrica del Sud, a Veneçuela, durant 7 anys. Va tornar a Manresa per fer-se càrrec dels seus pares i el van destinar a Sant Fruitós de Bages, on es va estar 18 anys, i a Joncadella. Els seus 12 últims anys d'exercici va ser a la parròquia de Valldaura. Torras era crític amb una Església lligada al poder i defensava que havia de tornar a la base.