L'Ajuntament va anunciar, ahir, l'inici, el mes vinent, de la primera fase per convertir espais del Museu Comarcal en desús o que fan de magatzem en un centre d'acollida per als visitants i per als pelegrins que arribin pel Camí Ignasià. L'inici de la transformació és possible gràcies a una subvenció de 400.000 euros de la Generalitat. El cost total de les obres, repartides entres fases a executar entres anys, és de 800.000 euros.

El Museu Comarcal, on l'alcalde Valentí Junyent i el regidor de Cultura i Turisme, Joan Calmet, van donar ahir la notícia, ja funciona com a espai d'acollida dels pelegrins des del juny passat però ja aleshores es va explicar que el que hi ha ara és provisional i que la intenció era fer un centre d'acollida amb cara i ulls per al qual s'havia demanat un subvenció. És el que es va presentar ahir. Per fer-lo realitat, sobretot quan es doti la façana que dóna a la plaça de Sant Ignasi d'un nou accés principal que substituirà el de la Via de Sant Ignasi, caldrà tenir resolta l'ocupació de la Sala Ciutat.

Junyent va informar que els 400.000 euros són una subvenció del departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i que els 400.00 restants fins arribar als 800.000 totals necessaris hauran de sortir de les arques municipals i "els haurà de contemplar el pressupost del 2016". La inversió es repartirà en tres fases que començaran l'1 d'octubre vinent i finalitzaran el setembre de 2017. Va remarcar el fet de poder donar continuïtat al projecte Manresa 2022 per tenir a punt la ciutat de cara a celebrar els 500 anys de l'arribada de sant Ignasi el 2022. Per a ell, que la Generalitat hi destini "aquesta segona tongada de subvencions [Calmet va recordar que la primera van ser 500.000 euros rebuts el 2014] confirma que està al costat del projecte i que hi confia".