El bisbat de Vic critica d'una forma velada l'activitat i l'exposició mediàtica de sor Lucía Caram en un article que publica aquest cap de setmana el Full Diocesà. Es tracta de fragments d'un diàleg que el papa Francesc va mantenir amb religioses i religiosos de la diòcesi de Roma el 16 de maig, en el qual fa una reflexió sobre la vida monàstica i replica a una religiosa si la seva reixa de clausura és portàtil. Sor Lucía ha declarat a Regió7 que no se sent pas al·ludida i que no la inquieta.

Al text, el Pontífex fa referència a una carta que va rebre fa 6 o 7 mesos d'una "monja de clausura que va començar a treballar amb els pobres a la porteria; després va sortir a treballar a fora amb els pobres; i després va continuar cada vegada més i més en aquesta direcció, i al final em va dir: la meva clausura és el món. I jo li vaig contestar: digue'm, benvolguda germana, tu tens la reixa portàtil? Aquesta és una equivocació".

Sor Lucía Caram casa perfectament amb aquesta descripció, i a més a més un dels seus llibres es titula "Mi claustro es el mundo". La religiosa del convent de Santa Clara de Manresa ha afirmat que no se sent al·ludida. "En absolut. Roma no m'ha dit res. Jo vaig parlar amb qui havia de parlar i no he tingut cap problema".

Es dóna la circumstància que la religiosa dominica de Manresa va viatjar a Roma el 15 de maig passat després que el nunci del Vaticà a l'estat espanyol li cridés l'atenció en considerar que la seva activitat i opinions no són compatibles amb la vida monàstica. Sor Lucía es va entrevistar amb el responsable de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada del Vaticà, monsenyor Rodríguez Carballo, per donar explicacions i saber si l'acusaven d'alguna cosa. Per a la religiosa, pressions del govern central espanyol haurien motivat el toc d'alerta del nunci.