El Grup Pessebrístic de Manresa exercirà d'amfitrió dissabte d'un centenar de pessebristes que es trobaran a la ciutat per commemorar el Dia de l'Associacionisme Cultural amb la presència d'alguns dels millors pessebristes catalans.

La trobada, organitzada pels pessebristes manresans, la impulsa la Federació Catalana de Pessebristes i servirà per desenvolupar, amb l'ajut d'alguns dels millors pessebristes catalans, un taller de composició de diorames al claustre de Museu Comarcal de Manresa.

La jornada, a la qual s'esperen més de cent pessebristes d'arreu de Catalunya, començarà a les 10 del matí, per acabar als voltants de la 1 del migdia. En tres taules, diferents especialistes reconeguts exposaran tècniques i exemples de com projectar i construir un diorama nadalenc.

Associacionisme

Abans de dinar, cap a les 2 del migdia, el president del Grup Pessebrístic de Manresa, Francesc Villegas, farà per als assistents una visita comentada de l'edifici i de les col·leccions del Museu Comarcal, especialment dels retaules barrocs amb escenes de la Nativitat. El dinar, prèvia inscripció, es farà al claustre i tindrà la presència de tota la junta de la Federació Catalana de Pessebristes, que actualment presideix Albert Català, en representació dels Amics del Pessebre del Baix Empordà, amb seu a Mont-ras.