El resultat de les obres executades al santuari de la Cova de Manresa (a la coveta, a l'avantcova i a l'espai annex a aquesta, on abans hi havia la botigueta i que ara s'ha transformat en un espai d'acollida) són espectaculars. Aquesta primera fase del pla rector ha costat 250.000 euros aportats per la Diputació de Barcelona (100.000), la Companyia de Jesús (100.000) i la Fundació Cova Sant Ignasi Manresa, els 50.000 restants.

Hi ha gent que, quan entra a l'avantcova, que és l'espai que hi ha abans de la coveta, demana si el sostre modernista és nou. No ho és però la nova il·luminació fa que ho sembli. De fet, tot sembla nou. El gran relleu de bronze de Josep Llimona amb els dos àngels i els dos angelets; els sis relleus de bronze, dibuixats per Martí Coronas i modelats per Joan Flotats, sobre la vida de sant Ignasi; els vitralls i mosaics fets pels tallers de l'empresa Mauméjean; el sostre de caoba, marbre i metall daurat, el paviment del terra i l'absis sobre l'entrada de la coveta, dissenyats tots per Martí Coronas...

L'arquitecte Ton Baraut, autor del pla rector de la Cova, finançat per la Generalitat amb 40.000 euros i que ja n'ha rebut el vistiplau, comenta que en aquest espai "el que s'ha fet ha estat un procés entre la restauració i la neteja per fer lluir tots els elements que hi ha. Dignificar-ho". La millora de l'enllumenat ha estat bàsica. Abans, "els relleus eren una taca negra". Només hi havia els 4 llums modernistes i unes bombetes de baix cost al sostre. Ara hi ha 16 llums al sostre, 17 focus, els 4 llums modernistes i una tira de llums led. El sostre, fa notar Baraut, "feia de suport d'una il·luminació vertical per posar claror al lloc per on es passa que, en canvi, ens amagava el sostre per contrallum.