Les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de les escoles de Manresa han encaixat a desgrat i amb resignació els nous horaris escolars que hi haurà el curs vinent a causa de la desaparició de la sisena hora. A Manresa, la major part dels centres públics de primària han optat per fer el que recomana Ensenyament: de les 9 a 2/4 d'1 del migdia i de 3 a 2/4 de 5 de la tarda, malgrat que l'opció de la majoria d'AMPA era fer de 9 a 12 i de 3 a 5. Amb la sisena hora es feia de 9 a 1 i de 3 a 5. Els centres concertats també s'han d'ajustar a les noves directrius d'Ensenyament.

Només el Bages i la Flama no saben quin horari faran el curs vinent perquè hi ha desavinences entre el professorat i les AMPA (vegeu Regió7 del dilluns 4 de juliol), però aquestes mateixes divergències s'han donat en altres centres públics de primària com la Font i Valldaura, encara que en aquests darrers casos s'ha acabat imposant dins el consell escolar l'horari recomanat per Ensenyament. Segons la majoria de les AMPA, no s'ha tingut en compte el seu parer a l'hora de triar el nou horari, que ha de ser aprovat pel consell escolar de cada centre.

La presidenta de l'AMPA de l'escola La Font, Montse Muñoz, explica que el nou horari "és una tocada de nassos perquè ho has de remodelar tot: les activitats extraescolars de la tarda i els menjadors, que sortiran més cars perquè en haver-hi més hores de pati necessites més monitors.

No ho trobem just". A La Font, l'AMPA va fer un sondeig entre els pares i l'horari més votat va ser el de 9 a 12 i de 3 a 5, però la iniciativa no va prosperar. "Hi ha resignació perquè no hi pots fer res", continua dient, i es demana fins a quin punt tenen pes les associacions de mares i pares. Critica, també, que tot s'hagi hagut de decidir de pressa i corrents ara a final de curs. "Ens hem tornat bojos o què?", es pregunta.

A la nova escola de Valldaura, on no hi ha sisena hora perquè encara no fan primària, els pares i mares també van escollir continuar fent l'horari com fins ara, de 9 a 12 i de 3 a 5, però el centre farà el nou. El president de l'AMPA, Òscar Jódar, comenta que aquest centre només té dos anys de vida, però durant aquest període "ja ens han canviat l'horari i la setmana blanca, que ara no sabem si n'hi haurà i de quina manera.

Realment això és fatal". També el president de l'AMPA del Puigberenguer, Joan Ramon Perarnau, diu que les associacions de mares i pares "ballem al so que ens diu el departament". Des del seu punt de vista la supressió de la sisena hora no s'ha de notar a nivell acadèmic. "No és un tema d'hores, sinó de qualitat". Admet, però, que "ha estat una bona experiència". Tampoc no hi troba cap inconvenient a nivell pedagògic a l'AMPA d'Ítaca Jordi Serra. El nou horari, explica, "es va pactar entre tots". A més a més, ja era el que feien els més petits del centre. És el mateix cas que a La Sèquia, on a partir d'ara els nens i nenes d'infantil i primària entraran i sortiran a la mateixa hora.