Meritxell Soler, seleccionada per al Campionat d'Europa de Mitja Marató

La maratoniana de l'Avinent Manresa té la tercera millor marca de les sis atletes preseleccionades

Mertixell Soler, a la Marató de Sevilla al febrer d'aquest any

Mertixell Soler, a la Marató de Sevilla al febrer d'aquest any / Arxiu

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

La maratoniana de l’Avinent Manresa Meritxell Soler ha estat preseleccionada per participar en la prova de la Mitja Marató del Campionat d’Europa de Roma, que es disputarà entre el 7 i 9 de juny. Soler correrà el diumenge dia 9.

Soler estava pendent d’aquesta convocatòria per ajustar la seva preparació de cara a la Marató dels Jocs Olímpics de París. Tant ella com el seu entrenador Joan Lleonart, consideraven positiu poder disputar l’europeu de mitja marató.

La Federació Espanyola d’Atletisme va donar a conèixer ahir els noms de les atletes preselecionades. A més de Soler, hi ha Laura Luengo, Ester navarrete, Fátima Azahara Ouhaddou, Lidia Campo i Laura Méndez. 

L’atleta de Sant Joan de Vilatorrada té la tercera millor marca en mitja marató de les seleccionades. El seu registre de 1:10:21 fet a Santa Pola el 21 de gener, va al darrere del rècord espanyol d’1:09:41 de Luengo i l’1:09:58 de Navarrete, les dues marques fets l’octubre de l’any passat a València.

Per a Soler, serà la quarta internacionalitat després d’haver representat Espanya a la Copa d’Europa de 10.000 metres del 2022 a Pacè (França), el Mundial d’Atletisme de Budapest del 2023, en què va participar en la Marató, i la selecció per als Jocs Olímpics de París, d’aquest estiu.