Messi homenatja Tito Vilanova en el desè aniversari de la seva mort

Leo Messi va recordar aquest dijous a les seves xarxes socials Tito Vilanova, que va ser entrenador seu al F.C. Barcelona i que va morir fa deu anys

Tito Vilanova

Tito Vilanova / EFE

EFE

"10 anys ja, no t'oblidem Tito" és la breu i sentida frase escrita pel futbolista de l'Inter de Miami al seu compte de la xarxa social Instagram, que acompanya amb una fotografia en què es veu tots dos somrient distesos enmig d'una sessió d'entrenament al club blaugrana.

La relació entre tots dos sempre va ser molt propera i més d'una vegada es va comentar que Tito, poc abans de la seva mort, havia estat el culpable que Messi no sortís al final de la temporada 2013-14 del conjunt català, en què finalment va romandre fins al final de la 2020-21, quan va decidir anar-se'n al París Saint-Germain.

La 'història' de Messi compartida a Instagram

La 'història' de Messi compartida a Instagram / Leo Messi

Home de club

Vilanova va morir el 25 d'abril del 2014, als 45 anys, arran d'un càncer que li va ser diagnosticat a la glàndula paròtide el novembre del 2011.

Va ser un home aferrat al F.C. Barcelona des que va ingressar amb 14 anys a La Masia, on va conèixer Pep Guardiola, amb qui va liderar el millor Barcelona de tota la història.

Tito va arribar a jugar fins i tot al filial, però es va haver de buscar el seu futur professional com a futbolista lluny de l'ombra del Camp Nou. Va jugar al Figueres, Celta de Vigo, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elx i Gramenet.

El 2002 va deixar el futbol a causa de problemes als genolls i va iniciar la seva carrera com a tècnic. El 2003 va entrenar el cadet del Barça i posteriorment va començar el seu pas per diferents equips fins que va fer tàndem amb Guardiola la temporada 2007-08.

Al costat de Guardiola, de qui va ser ajudant, Vilanova va viure els millors moments de la vida esportiva: junts van guanyar Copa del Rei, Lliga de Campions, Lliga espanyola, Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa i Mundial de clubs.

Posteriorment, el 27 d'abril del 2012, afrontaria el repte de fer-se càrrec del primer equip, davant l'adeu de l'avui tècnic del Manchester City.

El desembre d'aquell any es va fer públic que havia recaigut del càncer a la glàndula paròtide. Tot i això, el Barça, amb ell al capdavant, va completar la millor primera volta de la història de la Lliga (18 victòries i un empat) i va conquistar el campionat batent el rècord de punts.

Al final de la temporada 2012-13 i de comú acord amb el club, va decidir posar fi a la seva carrera com a entrenador, acomiadant-se amb una carta pública el 20 de juliol de 2013.

Finalment, el 25 d'abril del 2014, de la mateixa silenciosa manera com sempre va actuar, va morir.