El Barça va guanyar, que era el que estava escrit al guió, però va passar per més d'un neguit quan en els darrers minuts l'Apoel podia haver fet saltar la sorpresa amb un empat imprevist. És cert que Leo Messi va estar a punt de rematar el 2-0 en el descompte però no és pas mentida que, en el seu debut en partit oficial, el porter alemany Ter Stegen va tenir intervencions providencials. Va posar la mà en una rematada de Manduca que va posar l'ai al cor als aficionats que eren a la grada i a Luis Enrique, a la banqueta.

L?entrenador va optar per fer les lògiques rotacions de cara a una sèrie de partits de lliga que arriben molt enganxats. Ahir va donar un dia de descans a Jordi Alba, Sergio Busquets, Mascherano, Montoya i Pedro. Els joves del planter, com Samper i Sergi Roberto, tenien una oportunitat al costat de Messi i Neymar. Xavi i Piqué tenien davant minuts per reivindicar-se, per tal de guanyar protagonisme.

La primera part blaugrana no va ser brillant però sí d'un domini ben intens. L'Apoel només va tenir la possessió a favor els primers 15 minuts, quan l'atípic mig del camp local (integrat per Samper, Xavi i Sergi Roberto) estava més fora delloc. Messi va tenir la primera de les o-casions amb la falta directa que va rebutjar Urko Pardo. En l'altra porteria, poca feina per a Ter Stegen, però quan va haver de sortir ho va fer amb decisió i va allunyar de cap una acció perillosa. Més enfosquit Munir, el tàndem Messi-Neymar va començar a carburar. El jugador brasiler va enviar fora un xut amb molta intenció. Abans de la mitja hora, va caure l'1-0 amb un servei de falta des de la dreta que Messi va treure a la perfecció i que Piqué va aprofitar per aconseguir, amb la testa, estrenar el marcador. Messi hagués pogut fer el segon abans de la mitja part però de nou Urko va estar molt atent.

Avorriment i neguit

El partit es va tornar més ensopit a la represa, amb un Barça que es veia controlador però sense prou pólvora ni motivació per tancar de forma definitiva el marcador, per desnivellar-lo clarament. Munir, en tot cas, va ser el més actiu durant el primer quart d'hora i l'àrbitre li va anul·lar, justament, un gol. Els jugadors de l'Apoel es veien cada vegada amb més ganes de buscar un gol que fós notícia mundial, i la veritat és que van tenir ocasions per aconseguir-ho. Bartra va poder desviar a córner una acció de molt perill i un nou contraatac per part dels xipriotes va estar molt a punt de tenir premi.

Luis Enrique va intentar donar més idees i frescor amb entrades al camp d'Iniesta, el canari Sandro i Rafinha. Però no es va trobar en cap cas el forat per batre una altra vegada Urko, tot i que Neymar i Messi, en un parell d'accions, van tenir-ho a l'abast. El Barça també va haver de defensar en un parell de córners per evitar que una nit grisa acabés en desastre.

Empat entre Ajax i PSG

En l'altre partit del grup, no hi va haver vencedor en el terreny de joc de l'Amsterdam Arena. L'Ajaix i el París Saint Germain van empatar (1-1), un resultat que de retruc afavoreix el Barça, que visitarà els francesos al Parc dels Prínceps la propera jornada.

Cavani va avançar molt aviat el PSG, al minut 14. Però l'Ajax que entrena Frank de Boer va tenir la fe necessària per aconseguir una igualada gràcies al gol anotat per Schöne al minut 74.