Saps si aquest any has de presentar la declaració de la Renda?

Coneix quan l'has de presentar i quan te'n pots lliurar

Estàs cobrant una pensió del cònjuge? Descobreix si has de fer la Renda

Estàs cobrant una pensió del cònjuge? Descobreix si has de fer la Renda / ijeab

Lola Gutiérrez

Ja queda menys perquè comenci la temuda campanya de la Renda. Saps quins documents has de presentar? Saps si estàs obligat a fer-la? En aquest article t'explicarem si et toca presentar-la o tens pots lliurar. Pren nota!

Qualsevol treballador, per compte propi o d'altri, pensionista i, en definitiva, tota persona que hagi percebut ingressos durant l'any natural anterior ha de passar per aquest tràmit, sempre que es compleixi uns barems.

Casos

Com recull l'Agència Tributària, les persones que hagin tingut uns ingressos inferiors als 22.000 euros o 14.000 euros –depenent del nombre de pagadors i la quantitat rebuda– no tenen l'obligació de presentar la declaració de la renda. En qualsevol cas, es recomana consultar l'esborrany de la renda perquè podria tenir un resultat negatiu a favor de la persona i, en aquest cas, Hisenda estaria obligada a abonar una quantitat de diners a la persona. També es pot fer una simulació a través de Renda web Open.

Quan haig d'haver cobrat per fer la Renda?

Quan haig d'haver cobrat per fer la Renda? / kstudio

Estan obligades a presentar la declaració de la renda totes les persones que hagin ingressat més de 22.000 euros procedents d'un únic pagador o 14.000 euros de diversos pagadors. En aquest cas, la suma dels ingressos percebuts pel segon i la resta han de superar els 1.500 euros cada any.

Pensions compensatòries

Finalment, també estan obligats a retre comptes amb Hisenda tots aquells que rebin pensions compensatòries del cònjuge o si el pagador no està obligat a fer retenció (o aquesta és de tipus fix).

També tots els beneficiaris de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), per poc que hi ingressin, tenen l'obligació de fer la declaració.

Davant de qualsevol dubte, hi ha telèfons a disposició del contribuent als quals es pot recórrer.