L'Ajuntament de la Seu d'Urgell, l'escola La Salle, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i els Serveis Educatius de la comarca han reeditat el programa "Tots som joves, tots som grans", amb el qual es posen en contacte joves i padrins de la capital urgellenca. La quarta edició del programa ha començat amb una primera trobada entre avis de la llar Sant Josep i la Fundació Hospital i alumnes de quart d'ESO de La Salle.

Abans de fer el contacte amb els padrins, els joves alumnes de La Salle han rebut xerrades a càrrec de les entitats que col·laboren amb el programa, el qual queda inclòs en les assignatures de religió i educació eticocívica. Segons han informat des del centre educatiu, un total de 39 alumnes voluntaris de 4t d'ESO participaran en la fase del servei, dels quals 15 visitaran l'hospital i 24 la Llar Sant Josep.

Quatre trobades

Durant el curs es programaran quatre trobades, la primera de la qual es va celebrar divendres passat. En la trobada, joves i grans porten a terme dinàmiques relacionades amb el treball de la memòria, l'activitat física, l'estimulació entre altres disciplines de la salut. D'aquesta manera, els joves s'involucren en les activitats dels padrins. Segons han explicat els responsables de l'escola, "La Salle aposta per un projecte ja consolidat on l'objectiu principal és treballar entre el nostre jovent valors com l'empatia, l'escolta activa, el desenvolupament cívic, ètic, personal i social i, alhora, l'escola potencia i valora la coordinació i implicació de totes les entitats que hi participen".